چاپ کردن این صفحه
کد خبر : ۷۳۳ جمعه, 05 آذر 1395

با دستور مدیر کل دامپزشکی استان تهران، طرح ملی «مرغ سایز» در استان تهران آغاز شد

: ارزیابی بینندگان
(1 رای)

گوشت مرغ بدلیل ارزش غذایی بالا و قیمت مناسب از منابع پروتئینی پر طرفدار است بطوری که مصرف سرانه آن در کشور حدود 24 کیلوگرم برآورد می گردد. با توسعه واحدهای مرغداری طی سالیان اخیر تولید مرغ در کشور به میزان زیاندی افزایش یافته که علاوه بر خودکفایی در تامین نیاز داخلی مازاد تولید گوشت مرغ را به همراه داشته است.

با توجه به سرانه گوشت مرغ در کشور، ارتقاء کیفیت گوشت مرغ تولیدی به منظور تامین سلامت مصرف کنندگان اهمیتی دو چندان می یابد و لذا نیاز امروز صنعت مرغ گوشتی کشور تولید محصولی با کیفیت مطابق با استانداردهای جهانی است.

اهداف طرح:

1- افزایش کیفیت محصول تولیدی و ارتقای سلامت مصرف کنندگان

2- اقتصادی شدن تولید از طریق کاهش ضریب تبدیل غذایی، کاهش هزینه های تولید (دان، دارو، ...)

3- کاهش وقوع بیماریهای طیور و چرخش ویروسهای بیماری زا در کشور و کاهش تلفات

4- تولید محصول صادراتی و افزایش صادرات

محاسن و مزیت های اجرای طرح مرغ سایز:

کاهش چربی و ضایعات لاشه، ارتقای کیفیت لاشه بدلیل کم چرب بودن، افزایش میزان تردی و خوش خوراکی گوشت مرغ، کاهش مصرف داروها بالاخص آنتی بیوتیک ها و کاهش احتمال انتقال باقی مانده های دارویی در گوشت مرغ به انسان، کاهش طول دوره پرورش، کاهش هزینه های تولید، بهبود ضریب تبدیل غذایی، کاهش میزان مرگ و میر طیور بویژه تلفات پایان دوره پرورش، کاهش مصرف سوخت، امکان افزایش تعداد دفعات جوجه ریزی، کاهش ریسک واحدهای مرغداری و در نتیجه افزایش رقابت پذیری صنعت و امکان جذب بازارهای منطقه از مهمترین مزایای تولید و مصرف مرغ گوشتی با سایزهای استاندارد جهانی می باشد که علاوه بر تضمین کیفیت و سلامت گوشت مرغ در راستای تضمین امنیت غذایی جامعه، در مسیر اصلاح الگوی پرورش مرغ نیمچه گوشتی و نزدیک شدن صنعت طیور کشور به استانداردهای جهانی نیز بسیار راهگشا خواهد بود.

 

در همین راستا مدیر کل دمپزشکی استان تهران طی نامه ای آغاز فاز اول اجرای دستورالعمل کاهش سن و وزن کشتار مرغ گوشتی (مرغ سایز) از اول آذر ماه سال 1395 را به ادارات دامپزشکی شهرستان های استان تهران ابلاغ کرد. متن آن به شرح زیر است :

تعداد بازدید : 2261 بار

مطالب بیشتر :